Bibliotheek

Iedereen is welkom in de bibliotheek, van museumbezoeker tot onderzoeker. Binnen het Nederlandse taalgebied heeft het FOMU de grootste en meest gespecialiseerde collectie fotoboeken. Naast fotoboeken en boeken over fotografie bevat de collectie fotografietijdschriften, documentatiemappen en wetenschappelijke publicaties. Je vindt er werken uit de beginperiode van de fotografie tot de meest recente fotoboeken. Het volledige overzicht vind je in onze catalogus.

 

TIJDELIJK GESLOTEN WEGENS VERBOUWING

Om onze bibliotheekbezoekers een betere dienstverlening te bieden, krijgt de bibliotheek een nieuwe leeszaal. 

Tijdens de werken is er een beperkte dienstverlening voorzien. Enkel de boeken en documentatiemappen van fotografen zijn op te vragen. Tijdschriften, overige documentatie en archief zijn niet beschikbaar.

Vanaf september 2017 kunnen bibliotheekbezoekers elke woensdag op afspraak boeken inkijken in de leeszaal van het Rijksarchief in Beveren-Waas.

  • Wie een afspraak wil , moet ten laatste vrijdag voorafgaande een mailtje sturen naar bibliotheek@fomu.be   Laat ons tijdig weten wanneer je kan komen zodat we ons daar kunnen voorbereiden op je bezoek.
  • Enkel boeken en documentatiemappen van fotografen zijn raadpleegbaar.
  • Tijdschriften, overige documentatie en archiefmateriaal zijn niet beschikbaar. 
  • Er is geen internet/wifi beschikbaar voor gebruikers van de leeszaal van het Rijksarchief.
  • Kopiëren en scannen is momenteel niet mogelijk. 
  • Wij raden aan om afbeeldingen en teksten uit boeken en documentatiemappen zelf te fotograferen.

Uren: Woensdag, 9u tot 16u30

Adres:
Rijksarchief Beveren
Kruibekesteenweg 39/1
9120 Beveren

Contact: bibliotheek@fomu.be of 03/242.93.18

Bereikbaarheid: Er vertrekken 2 treinen per uur vanuit Antwerpen en Gent naar Beveren-Waas. Het Rijksarchief ligt op 400 m wandelen van het treinstation. Op 1 km afstand ligt de bushalte.

 

HOE WERKT HET?

In de leeszaal kun je de boeken bekijken. Voor documentatiemappen van kunstenaars, informeer je op voorhand bij bibliotheek@fomu.be.

Bekijk voor of tijdens je bezoek onze catalogus. De werken die je wil inzien, reserveer je vooraf via bibliotheek@fomu.be of bel naar 03 242 93 18. Uiteraard kun je ook ter plaatse werken opvragen.


MEER WETEN?

Ben je benieuwd naar wat de bibliotheek jou nog meer te bieden heeft? Neem contact op met:
bibliotheek@fomu.be
03 242 93 18