Directory of Belgian Photographers

In december 2016 lanceerden we de online versie van de Directory of Belgian Photographers, een uitgebreide database met informatie over Belgische fotografen of fotografen die actief waren in België tussen het ontstaan van fotografie in 1839 en de 75ste verjaardag van België in 1905.

De database omvat momenteel 5.400 records en is de uitgebreide en gecorrigeerde online versie van de publicatie Directory of Photographers in Belgium 1839-1905, samengesteld door Steven F. Joseph, Tristan Schwilden en Marie-Christine Claes en gepubliceerd door het FOMU in 1997. Dezelfde auteurs werken actief mee aan de eerste versie van deze online editie.

Het opzet is om een zo volledig mogelijke online database over Belgische fotografen aan te bieden. Daarom zullen we de database stelselmatig bijwerken en verbeteren, niet enkel met tekst- maar ook met beeldmateriaal. Een eerste volgende stap is de aanvulling van alle informatie over de 20ste eeuw.

Meer informatie vind je via www.directorybelgianphotographers.be. We doen ook een oproep aan het publiek om te helpen bij het vervolledigen van de database. Voor vragen, suggesties of opmerkingen kun je contact opnemen met de beheerders via directory@fomu.be