Braakland

Fotomuseum

Vanaf het najaar van 2016 organiseert het FOMU Braakland, een experimentele ruimte voor fotografie. 

Wanneer
  • van 28 oktober 2016 tot 4 juni 2017
  • Gesloten op maandag
Prijs
€ 8 , € 6 (kortingstarief), € 3 (18 - 26 jaar), gratis (- 18 jaar)

Met Braakland transformeert het FOMU zijn bovenste verdieping tot een vruchtbare voedingsbodem voor fotografie. In deze dynamische ruimte komt de complexiteit van het medium fotografie op de eerste plaats. Met uitdagende tentoonstellingen, artist talks, debatten, één-avond evenementen, portfolioviewings, screenings en tientallen samenwerkingen viert Braakland de fotografische diversiteit.

Braakland is een open festival waar de dialoog tussen kunstenaars en publiek centraal staat. Zeven maanden lang programmeren we, naast tentoonstellingen van zowel nationale als internationaal getalenteerde fotografen en curatoren, een waaier aan activiteiten en alternatieve presentaties. De tentoonstellingszaal wordt verdeeld in drie delen, die elk op hun eigen ritme ingevuld worden. Braakland wil een creatieve invulling van de tentoonstellingsruimte stimuleren. Het wil een plaats geven aan initiatieven die de eigenheid van de fotografie en de fotograaf omarmen en onderzoeken.

Naast geplande tentoonstellingen en projecten, blijft een groot deel van het programma echter zo lang mogelijk braak liggen: FOMU lanceert een ‘museum take-over’ en doet een oproep aan iedereen met een hart voor fotografie om zijn of haar project naar het museum te brengen. Het programma blijft in volle ontwikkeling: meer informatie over Braakland vind je op de website van Braakland.

Organisator
Fotomuseum Provincie Antwerpen