Selleslags pakt uit

Fotomuseum

In het najaar presenteert het FOMU werk van de Antwerpse fotograaf Herman Selleslags en zijn vader Rik Selleslags. 

Wanneer
  • van 11 oktober 2016 tot 22 juni 2017
  • Gesloten op maandag
Prijs
€ 8, € 6 (kortingstarief), € 3 (18 - 26 jaar), gratis (- 18 jaar)

Herman Selleslags (BE, °1938) is een van de bekendste fotografen van België. In 2015 schonk hij zijn archief en dat van zijn vader Rik aan het FOMU. In een halve eeuw tijd heeft Selleslags een magistraal fotoarchief opgebouwd. Honderdduizenden foto’s, glasplaten, dia’s, negatieven, persprints, agenda’s, contactvellen en camera’s verhuizen naar de depots van het FOMU. De talrijke archiefdozen staan letterlijk en figuurlijk centraal in de tentoonstelling Selleslags pakt uit.

De expo toont de diversiteit van Rik en Herman Selleslags’ oeuvre: van reportages voor HUMO, familiealbums en productfotografie voor de Grand Bazar tot straatfotografie, foto’s van Joodse huwelijken, de winter in 1943 en de wateroverlast in 1953. Ook iconische en minder bekende beelden die Herman Selleslags maakte van The Beatles, The Rolling Stones en van zijn vriend Julien Schoenaerts worden uit de archiefdozen gehaald. Het FOMU gunt zijn publiek zo een blik achter de schermen én een eerste inkijk op de rijkdom van deze aanwinst.

Curatoren: Tamara Berghmans en Joachim Naudts

NOG NIET GENOEG GEKREGEN VAN HERMAN SELLESLAGS?

In de Antwerpse platenzaak Tune Up Records loopt van 18 decmber tot en met 12 februari een tentoonstelling van nooit eerder gepubliceerde foto's van Frank Zappa, genomen door Herman Selleslags. Alle info vind je op Facebook

Organisator
Fotomuseum Provincie Antwerpen

Volgende