Praktisch

Photo by STYN.be / Stijn Vanderdeelen (c)

ADRES

 

FOMU - Fotomuseum Antwerpen 
Waalsekaai 47
2000 Antwerpen
T: +32 (0)3 242 93 00 (algemeen) | +32 (0)3 242 93 20 (reservaties)
info@fomu.be

 

 

 


OPENINGSUREN

 

HET FOMU IS TEM 28 FEBRUARI GESLOTEN VOOR DE OPBOUW VAN NIEUWE TENTOONSTELLINGEN. WE VERWELKOMEN JE OPNIEUW VANAF 1 MAART!

Maandag: gesloten (uitgezonderd op feestdagen)
Dinsdag: 10 tot 18 uur
Woensdag10 tot 18 uur
Donderdag: 10 tot 18 uur
Vrijdag: 10 tot 18 uur
Zaterdag: 10 tot 18 uur
Zondag: 10 tot 18 uur
 

  • Elke dinsdag tussen 12.30u en 13u kun je deelnemen aan Slow Focus  (de rondleiding is gratis op vertoning van je toegangsticket tot het museum).
  • Bezoek het museum op woensdag en krijg een gratis koffie of thee* in museumcafé Pixel.
  • Elke eerste zondag na de opening van nieuwe tentoonstellingen zijn er gratis interactieve rondleidingen. Reserveren doe je de dag zelf aan de balie. De eerstvolgende gratis rondleidingen vinden plaats op zondag 03 maart 2019, zondag 30 juni 2019 en zondag 27 oktober 2019.

*actie enkel geldig voor betalende tickets*actie enkel geldig voor betalende tickets

 

Uitzonderlijke openingsuren:

  • Op de feestdagen maandag 22 april 2019, woensdag 01 mei 2019, maandag 10 juni 2019 en maandag 11 november 2019 zijn wij open

  • Van maandag 07 oktober 2019 tot en met donderdag 24 oktober 2019 bouwen we aan onze nieuwe tentoonstellingen en is het museum uitzonderlijk gesloten
  • Op dinsdag 24 december 2019 en dinsdag 31 december 2019 sluiten we uitzonderlijk om 14u

  • Op woensdag 25 december 2019, donderdag 26 december 2019, woensdag  1 januari 2020 en donderdag 2 januari 2020 zijn we uitzonderlijk  gesloten

TICKETS


€ 10
 volwassenen
€ 7 kortingstarief
€ 3 -26 jaar
€ 2 kansentarief
gratis -18 jaar
 

Koop je tickets online!

Heb ik recht op korting?

museumPASSmusées

Met de museumpas kun je meer dan 100 Belgische musea bezoeken. De pas kost 50 euro en geeft een jaar lang toegang tot de de deelnemende musea in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

Waar te koop?

Je kan een museumPASSmusées kopen via museumpas.be of aan onze ticketbalie. Bekijk de deelnemende musea.

Museumliefhebbers met een kansenstatuut kunnen een museumpas kopen voor 10 euro aan de balie van de deelnemende musea.

 

De ticketbalie sluit om 17.30 uur.

 

Elke eerste zondag na de opening van nieuwe tentoonstellingen zijn er gratis interactieve rondleidingen. Reserveren doe je de dag zelf aan de balie. De eerstvolgende gratis rondleidingen vinden plaats op:

    - zondag 03 maart 2019, 14u en 16u

 

BEREIKBAARHEID


Fiets:
Er is een Velo Antwerpen station en een fietsenstalling vlakbij het museum.

Bus: 
bus 30, halte Waterpoort

Tram
:
tram 8, halte Bolivar + 5 minuten wandelen
tram 4, halte Pacificatie + 5 minuten wandelen

Het FOMU is erkend als 'cultuurschakel'. Dat betekent dat klasgroepen (max. 30 leerlingen) via dynamoOPWEG ons tijdens de daluren gratis per bus of tram kunnen bezoeken met de bestaande dienstregeling van De Lijn. Via enkele eenvoudige stappen vraag je als school een voucher aan voor het vervoer naar het FOMU. Scholen maken zo kosteloos gebruik van het reguliere aanbod van De Lijn tot vlak voor onze deur. 

Trein:
station Antwerpen-Centraal + tram 8 (premetrostation Astrid)
station Antwerpen-Berchem + bus 30 (perron onder de spoorwegbrug)
station Antwerpen-Zuid + 20 minuten wandelen of tram 4 (halte pacificatie)

Wagen:

Het FOMU is het gemakkelijkst te bereiken via de Antwerpse ring richting Zuid. Op de Antwerpse ring afslag a5 naar Antwerpen Centrum richting Hoboken/Schelde nemen. Op het einde van de uitrit links afslaan. Deze straat volgen, voorbij het nieuwe justitiepaleis, tot aan de Scheldekaaien. Rechts afslaan en de Gerlachekaai oprijden. Na 300 meter rechts afslaan op de Visserskaai. Aan het einde van deze straat bereik je de Waalsekaai en het plein de Gedempte Zuiderdokken. Op dit plein kun je je wagen gratis parkeren.


Lage-emissiezone vanaf 1 februari 2017
De hele Antwerpse binnenstad en Linkeroever zijn vanaf 1 februari 2017 een lage-emissiezone. Voertuigen die te veel roet en fijn stof uitstoten, mogen de lage-emissiezone niet meer inrijden. Het FOMU ligt in die zone. Kijk tijdig na of jouw voertuig aan de toelatingsvoorwaarden voldoet via deze test.
Verplichte registratie: Voertuigen met een buitenlandse nummerplaat (behalve Nederlandse) die aan de toelatingsvoorwaarden voldoen, moet je eenmalig registreren. Registreer hier je auto.
Meer informatie over de lage-emissiezone vind je op de website van Slim naar Antwerpen.

 

Bekijk ook steeds de website van De Lijn en de NMBS voor actuele informatie!

© Stijn van der Deelen

TOEGANKELIJKHEID


Het FOMU is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er is een helling naar de inkomdeur en de tentoonstellingsruimtes op de verschillende verdiepingen zijn goed toegankelijk met de lift. De vitrinetafels zijn niet onderrijdbaar. Er is een aangepast toilet aanwezig, de opstellingsruimte voor het toilet bedraagt 100 cm. Het FOMU beschikt over een aantal rolstoelen die je gratis kunt ontlenen. Assistentiehonden zijn toegelaten. Begeleiders van rolstoelgebruikers krijgen gratis toegang tot het museum. Je kunt steeds hulp vragen aan onze baliemedewerkers. 

Vlak voor het museum is er een laad- en losstrook waar je even kunt parkeren om in- en uit te stappen. Op 100 meter van het museum, op de Gedempte Zuiderdokken tussen de Waalsekaai en de Vlaamsekaai, zijn enkele gratis parkeerplaatsen voor personen met een beperking voorzien. Ook in de Lakenstraat, naast het museum, is een gratis parkeerplaats voor personen met een beperking.

BEZOEKERSREGLEMENT