Praktisch

ADRES

FOMU - Fotomuseum provincie Antwerpen 
Waalsekaai 47
2000 Antwerpen
T: +32 (0)3 242 93 00
info@fomu.be

 


OPENINGSUREN


Dinsdag tot en met zondag van 10 tot 18 uur.
Maandag gesloten, uitgezonderd op feestdagen.
 

  • Het FOMU is uitzonderlijk open op: paasmaandag 02.04.2018 en pinkstermaandag 21.05.2018
  • Op 25.12.2018, 26.12.2018, 01.01.2019 en 02.01.2019 is het museum gesloten.

 

 

TICKETS
 

€ 10 volwassen
€ 7 kortingstarief
€ 3 -26 jaar
gratis -18 jaar

 

Kom voorbereid naar het museum en koop je tickets online!

 

Het kortingstarief geldt onder andere voor groepen vanaf 15 personen, houders van een lerarenkaart en gidsen van Antwerpen Toerisme & Congres en Toerisme Vlaanderen.

Je kunt 10 A-kaartpunten inruilen voor een korting van € 2 op je toegangsticket of op een aankoop in de shop. In het FOMU staat ook een zuil waar je A-kaartpunten kunt sparen.

Houders van een gemeentelijke vrijetijdspas in de provincie Antwerpen, mensen met het omniostatuut en A-kaarthouders met recht op verhoogde tegemoetkoming betalen € 2 toegang. Neem ook een kijkje op de website van het Fonds Vrijetijdsparticipatie. Onder een aantal voorwaarden bieden ze tussenkomsten voor vrijetijdsactiviteiten die je zelf mag kiezen!

Antwerpse studenten kunnen een cultuurcheque inruilen voor een bezoek aan het FOMU. 

Begeleiders van rolstoelgebruikers en blinden krijgen gratis toegang.

De ticketbalie sluit om 17.30 uur.

 

BEZOEKERSREGLEMENT

 

BEREIKBAARHEID

Fiets:
Er is een Velo Antwerpen station en een fietsenstalling vlakbij het museum.
Bus: 
bus 30, halte Waterpoort
Tram:
tram 8, halte Bolivar + 5 minuten wandelen
tram 4, halte Pacificatie + 5 minuten wandelen

Het FOMU is erkend als 'cultuurschakel'. Dat betekent dat klasgroepen (max. 30 leerlingen) via dynamoOPWEG ons tijdens de daluren gratis per bus of tram kunnen bezoeken met de bestaande dienstregeling van De Lijn. Via enkele eenvoudige stappen vraag je als school een voucher aan voor het vervoer naar het FOMU. Scholen maken zo kosteloos gebruik van het reguliere aanbod van De Lijn tot vlak voor onze deur. 

Trein:
station Antwerpen-Centraal + tram 8
station Antwerpen-Berchem + bus 30 (perron onder de spoorwegbrug)
station Antwerpen-Zuid + 20 minuten wandelen

Wagen:

Het FOMU is het gemakkelijkst te bereiken via de Antwerpse ring richting Zuid. Op de Antwerpse ring afslag a5 naar Antwerpen Centrum richting Hoboken/Schelde nemen. Op het einde van de uitrit links afslaan. Deze straat volgen, voorbij het nieuwe justitiepaleis, tot aan de Scheldekaaien. Rechts afslaan en de Gerlachekaai oprijden. Na 300 meter rechts afslaan op de Visserskaai. Aan het einde van deze straat bereik je de Waalsekaai en het plein de Gedempte Zuiderdokken. Op dit plein kun je je wagen gratis parkeren.

Lage-emissiezone vanaf 1 februari 2017
De hele Antwerpse binnenstad en Linkeroever zijn vanaf 1 februari 2017 een lage-emissiezone. Voertuigen die te veel roet en fijn stof uitstoten, mogen de lage-emissiezone niet meer inrijden. Het FOMU ligt in die zone. Kijk tijdig na of jouw voertuig aan de toelatingsvoorwaarden voldoet via deze test.
Verplichte registratie: Voertuigen met een buitenlandse nummerplaat (behalve Nederlandse) die aan de toelatingsvoorwaarden voldoen, moet je eenmalig registreren. Registreer hier je auto.
Meer informatie over de lage-emissiezone vind je op de website van Slim naar Antwerpen.

TOEGANKELIJKHEID

Het FOMU is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er is een helling naar de inkomdeur en de tentoonstellingsruimtes op de verschillende verdiepingen zijn goed toegankelijk met de lift. De vitrinetafels zijn niet onderrijdbaar. Er is een aangepast toilet aanwezig, de opstellingsruimte voor het toilet bedraagt 100 cm. Het FOMU beschikt over een aantal rolstoelen die je gratis kunt ontlenen. Assistentiehonden zijn toegelaten. Begeleiders van rolstoelgebruikers krijgen gratis toegang tot het museum. Je kunt steeds hulp vragen aan onze baliemedewerkers. 

Vlak voor het museum is er een laad- en losstrook waar je even kunt parkeren om in- en uit te stappen. Op 100 meter van het museum, op de Gedempte Zuiderdokken tussen de Waalsekaai en de Vlaamsekaai, zijn enkele gratis parkeerplaatsen voor personen met een beperking voorzien. Ook in de Lakenstraat, naast het museum, is een gratis parkeerplaats voor personen met een beperking.