Cinema Zuid

In het gebouw van het FOMU vind je ook Cinema Zuid. Dit is een kleine bioscoop die de honger naar film van de ware filmliefhebber stilt. In twee cinemazalen koppelen ze nostalgisch cinemaplezier  aan moderne projectiekwaliteit. Je kennis over het rijke verleden van de film bijspijkeren? Of genieten van een internationaal gelauwerde film die elders te weinig aandacht kreeg? Met zijn eigenzinnige programmatie staat Cinema Zuid garant voor een prikkelende avond film. 

 

PROGRAMMA

Cinema Zuid werkt met formats op vaste dagen. Dinsdag en donderdag staat Filmhistories op het programma. Hierin wordt gegrasduind in de geschiedenis van de film. Je krijgt klassiekers te zien uit de jaren 1930, 1940 en 1950. Stille films worden live begeleid door de vaste pianisten.
Off stream op woensdag biedt een platform voor alles wat onder de noemer cult, avant-garde of experimenteel past. Donderdagnamiddag ben je welkom op de Matinees, waarin verloren gewaande oude parels van onder het stof worden gehaald.
Alternatieve  films  die in het reguliere circuit te snel van het scherm verdwenen, krijgen een tweede kans tijdens Rerun op vrijdag, zaterdag en zondag.
Eénmaal per maand staan er twee kinderfilms op het menu tijdens Zazie op zondag

 

FILMEVENTS

Op regelmatige basis trakteert Cinema Zuid haar publiek op filmevents zoals documentaires met inleiding en nabespreking of interviews met acteurs of makers. In Cinema Zuid wordt film niet enkel onder-of  boventiteld, maar in zijn volledige context geplaatst. 

 

Meer informatie en het programma vind je op de website van Cinema Zuid.