EXTRA - FOTOGRAFIE IN CONTEXT

EXTRA - Fotografie in context is een halfjaarlijks, thematisch en Nederlandstalig tijdschrift over fotografie, voor iedereen die op zoek is naar meer en actuele informatie. Stuk voor stuk sterke, thematische bijdragen van internationale experts. Met dit magazine belooft het FOMU elke lezer een hedendaagse, verdiepende kijk in een van de vele onderwerpen die fotografie te bieden heeft.

EXTRA#23 is vanaf 26.05.2018 te koop in de museumshop en kost € 12.
EXTRA wordt uitgegeven door het FOMU en Fw:Books.

 

 

EXTRA#23 - Populair 

Fotografie is populair. Letterlijk dan. Het medium is gekend bij iedereen en bemind door velen. Al van bij haar uitvinding is fotografie omgeven door een aura van betovering en verrukking. Anno 2018 is het fotografisch beeld bijna even flexibel en inzetbaar geworden als tekst, maar wat betekent dat voor de waarde van een foto? En wat zegt deze overvloed aan beeldcommunicatie over onze sociale relaties?

 

Feestelijke lancering EXTRA#23 – POPULAIR
26/05, 16u, FOMU, tijdens AAW
Met Clarissa Colangelo, Thomas Crombez en Egon Van Herreweghe

Tijdens het Antwerp Art Weekend lanceert het FOMU het nieuwe nummer van het fotomagazine EXTRA. Het 23ste nummer is het eerste van een diptiek: populair en elitair.

Tijdens de lancering gunnen drie auteurs of kunstenaars die in het nieuwe nummer staan, elk op hun manier een blik in hun praktijk. Doctoraatstudent Clarissa Conangelo (KU Leuven) neemt ons mee naar de jaren 1960 en de wereld van de populaire Fotoroman; onderzoeker Thomas Crombez (KASKA) vraagt zich luidop af of de camera een ‘populistische’ technologie is; en kunstenaar Egon Van Herreweghe laat ons genieten van de erotische thriller die hij aan het maken is.