EXTRA - FOTOGRAFIE IN CONTEXT

EXTRA - Fotografie in context is een halfjaarlijks, thematisch en Nederlandstalig tijdschrift over fotografie, voor iedereen die op zoek is naar meer en actuele informatie. Stuk voor stuk sterke, thematische bijdragen van internationale experts. Met dit magazine belooft het FOMU elke lezer een hedendaagse, verdiepende kijk in een van de vele onderwerpen die fotografie te bieden heeft.

EXTRA is te koop in de museumshop en kost € 12.
EXTRA wordt uitgegeven door het FOMU en Fw:Books.

EXTRA #22 

EXTRA 22 staat volledig in het teken van kritiek, van kritische artistieke posities tot recente ontwikkelingen in het schrijven en denken over fotografie. Aan bod komen actuele thema’s als de alomtegenwoordigheid van fotoprijzen, de complexe representatie van geschiedenis en het kritisch potentieel van het beeld in het internettijdperk. Ook besteedt EXTRA 22 aandacht aan enkele inspirerende werken uit het verleden, van John Berger, Harun Farocki en Martha Rosler. De recensies, essays, interviews en kunstenaarsbijdragen in dit nummer weerspiegelen uiteenlopende perspectieven en tegengestelde opvattingen. Samen vormen zij een waaier aan mogelijkheden voor de actuele fotografiekritiek.

 

EXTRA 22 is samengesteld door gastredacteuren Frits Gierstberg en Anne Ruygt, auteurs van de bloemlezing Tussen kunst en document. Fotografiekritiek in Nederland 1980-2015 (nai010, 2016)

 

Inhoudstafel EXTRA #22

- Francis Hodgson, Teenage Kicks
- Maarten Ding, I wanna hold her tight
- Monika Bayer-Wermuth, Hoe een film gedachten in beweging kan zetten Over Harun Farocki – Beelden van de wereld en de inscriptie van oorlog (1989)
- Donald Weber, Jij wint, de fotografie verliest Prijzen, wedstrijden en de aantasting van een vak
- Werker Collective, 10 Minutes Photography Course
- Ben Krewinkel, Nieuwe perspectieven op (on)bekende verhalen
- Wilco Versteeg, Ai Weiwei in het oog van de geschiedenis Beeldkritiek en kritische beelden
- Mathieu Asselin en Ricardo Báez, Monsanto: A Photographic Investigation
- Martha Rosler, Martha Rosler Reads Vogue (1982)
- Anne Ruygt, ‘Het is altijd beter je vingers te branden dan de discussie uit de weg te gaan’ Jan Hoek over kritiek
- John Berger, Foto’s van leed (1972)

 

 

Download het artikel van Donald Weber: