Creative Writing by Harriet Anena

Op zaterdag 28 september geeft Harriet Anena een workshop rond helend en creatief schrijven. Tijdens deze workshop leert Anena aan hoe je thema's als vergeving, trauma en heling in je werk kan toepassen en via creatief schrijven kan benaderen.

Iedereen met een passie voor schrijven is welkom. Je hebt geen ervaring nodig. Deze workshop is geschikt voor schrijvers, in de film-, theater-, en podiumkunstensector die met hun werk deze thema's (willen) exploreren.

Harriet Anena is een Oegandese dichter en schrijver van korte verhalen. Ze groeide op in Noord Oeganda, toen het geteisterd werd door het conflict tussen het Lord’s Resistance Army en de Oegandese overheid.

Met haar de debuutpoëziecollectie, A Nation in Labour, won ze de 2018 Wole Soyinka-prijs voor literatuur in Afrika. Haar kortverhalen werden genomineerd voor de Commonwealth Short Story Prize (2018) en Short Story Day Africa Prize (2017 & 2018). Anena's nieuwste werk is opgenomen in New Daughters of Africa, een bloemlezing uit 2019, geschreven door vrouwen van Afrikaanse afkomst en opgesteld door Margaret Busby. Anena’s korte verhalen, gedichten en essays zijn ook gepubliceerd door o.a. Jalada Africa, Femrite, Sooo Many Stories, Writivism.

Ze schreef een essay in het boek ‘Rebel Lives’, dat samen met de tentoonstelling gepubliceerd werd. Anena blogt op www.anenah.wordpress.com.

Wanneer: zaterdag 28 september, 10:00 - 13:00
Deelnameprijs: €10 volwassenen, €7 kortingstarief & -26 jaar, €2 kansentarief, gratis -18 jaar (incl. ticket om de tentoonstelling te bezoeken).
Reserveren: op voorhand inschrijven is aan te raden, zo kunnen we jou verzekeren van een plaats. Inschrijven doe je via de webshop.
Voertaal: Engels