Agenda


📆 Woensdag 28 november | Simone Zeefuik

Simone Zeefuik is schrijver en organisator en richt zich op representatie en inclusiviteit. Ze focust op Africentred perspectives, (de)koloniale instituten en de geïllegaliseerde leden van de Zwarte gemeenschappen in Nederland. Ze is een film-, theater-, literatuur- en geschiedenisliefhebber en is een nerd op het gebied van biopics, poëzie, verzetsbewegingen en Zwarte vrouwen die aan de wieg stonden van jazz, blues en rock & roll. 

📆 Zaterdag 8 december | Anissa Boujdaini

Anissa Boujdaini (°1989) is spoken word artieste en verzorgt al jaren slamlezingen en workshops tekst en voordracht. Met zowel persoonlijke als maatschappijkritische gedichten trekt ze haar publiek zacht maar genadeloos mee in haar gedachtestroom. Zelf beschrijft ze haar teksten als simpele woorden met een stevige inhoud.

Van 16u30 tot 17u30
Reserveer

📆 Woensdag 19 december | Jaouad Alloul

Jaouad Alloul is theatermaker & performer. Van 2009 tot 2014 was hij een vaste waarde in de Belgische drag scene. Als tenor vocalist werd hij in 2014 halve finalist van The Voice van Vlaanderen en vertolkte hij in 2015 de rol van Angel in de rockmusical Rent van het Antwerpse musicalensemble InTeam. Met zijn korte solo Zeemeermin (2017) tourt hij langs Vlaamse scholen om taboes te doorbreken rond gender, religie, cultuur en seksualiteit. Zijn jeugd voelde dikwijls aan alsof hij in een continu spagaat tussen 2 culturen moest balanceren. Terwijl deze 2 culturen eigenlijk meer gemeen hebben dan verschillen van elkaar.

Van 18u30 tot 19u30
Reserveer

📆 Zaterdag 09 februari | Nyiragasigwa Hens

Nyiragasigwa (Nyira) Hens

Is een queer theatermaakster met Rwandese roots.
Werkt al jaren als Muzische docente met jongeren in Brussel.
Maaktte samen met Jaouad Alloul “Zeemeermin”
Het vertellen van elk individueel verhaal via theater, beweging en poëzie stelt zij voorop.
“Boom Toudou” Nyiragasigwa’s kindervoorstelling.
Hierbij ijvert ze voor een positief zelfbeeld van jongeren.
Ook komt ze op voor Rwandees geadopteerden in Vlaanderen. 
 

Reserveer


Praktisch

Waar: FOMU – Fotomuseum Antwerpen, Waalsekaai 47, 2000 Antwerpen

Prijs:
Op zaterdag 08/12/2018 en zaterdag 09/02/2019 valt de rondleiding tijdens de openingsuren van het museum en kun je met je toegangsticket voor het FOMU gratis aansluiten. (€10, €3 voor -26 jaar, gratis voor -18 jaar)

Op woensdag 28/11/2018 en woensdag 19/12/2018 kost een ticket voor de New Narratives: € 5/ € 3 (-26) / gratis (FOMU Friends en FOMU Academy). Met het ticket voor de New Narratives rondleiding van die dag kun je gratis aansluiten bij de Body Talk die dezelfde dag plaatsvindt van 20u00 tot 22u00. Simone Zeefuik op 28/11 en met Jaouad Alloul 19/12.

Voertaal: Nederlands

 

De activiteiten bij de expo Claude Samuel Zanele zijn gecureerd door Melat G. Nigussie.

Beeld: © Ans Brys