Agenda


📆 Zaterdag 11 mei | Mashid Mohadjerin

Het werk van Mashid Mohadjerin verkent de grenzen tussen kunst en documentaire fotografie en legt de nadruk op sociale onrechtvaardigheid, activisme en de misrepresentatie bij het maken van beelden. In de afgelopen 15 jaar publiceerde ze verschillende bijdragen met onderwerpen als migratie, grenzen, culturele en sociale vervreemding en de zoektocht naar een culturele identiteit. Haar nieuwste project maakt deel uit van haar doctoraat in de kunsten en vestigt de aandacht op de rol van vrouwen bij de recente opstanden en revoluties in het Midden-Oosten en daarbuiten. Mashid Mohadjerin doceert fotografie aan Narafi (Luca School of Arts Brussel).

Zaterdag 11 mei, om 16u30 -  17u30

Reserveer online

 

📆 Zaterdag 08 juni | Younes van den Broeck

Younes van den Broeck (°1991), alias Spitler, is beeldend kunstenaar maar ook thuis in de wereld van Street Art. Zijn maatschappelijk engagement zet hij om in woord en beeld. Hij is rapper en treedt ook op als slamdichter. Zijn teksten zijn soms rauw, soms verpakt in humor en altijd recht voor de raap. Zijn kunst – in alle vormen – is meestal maatschappijkritisch.

Zaterdag 08 juni, om 16u30 -  17u30📆 Zaterdag 06 juli | Olivia U. Rutazibwa


Olivia U. Rutazibwa (1979) is doctor in de politieke wetenschappen en docent in Europese en internationale ontwikkelingsstudies aan de Universiteit van Portsmouth in het Verenigd Koninkrijk. Geboren in Brussel uit Rwandese ouders en opgegroeid in Antwerpen houden vooral post-koloniale machtsverhoudingen, diversiteit, Europa in de wereld, democratisering, (humanitaire) interventies en Afrocentrisme haar bezig in haar denken en schrijven.

Zaterdag 06 juli, om 16u30 - 17u30

 

📆 Zaterdag 03 augustus| Marcia Poelman | i.s.m. Antwerp Queer Arts Festival en Museumnacht


Marcia Poelman is socioloog van opleiding. Ze werkt al jaren rond diversiteit en gelijke kansen, zowel op vlak van onderzoek als beleid. Als voorzitter van de Antwerpse koepel voor holebi en transgenderverenigingen, Het Roze Huis, vormen seksuele en gender diversiteit het onderwerp van haar activisme.

Zaterdag 03 augustus, om 19u30 en om 21u

! Opgelet: voor deze New Narratives rondleidingen heb je een ticket nodig voor Museumnacht Antwerpen

 

Praktisch

Waar: FOMU – Fotomuseum Antwerpen, Waalsekaai 47, 2000 Antwerpen

Prijs:

Je kan met 1 ticket naar alle New Narratives rondleidingen van die tentoonstellingsperiode. Prijs: € 10 volwassenen, € 7 kortingstarief, € 3 -26 jaar, € 2 kansentarief, gratis -18 jaar

Voertaal
: Nederlands

 

Beeld: © Ans Brys