Ai_Weiwei_Fomu_Mirror_tentoonstelling
From the series 'Selfie', 2012-2016, Image courtesy of Ai Weiwei Studio

Ai Weiwei Matinee

Op zaterdag 27 januari trakteren het FOMU en Cinema Zuid je op een double bill met de tentoonstelling Ai Weiwei - Mirror en de filmvoorstelling Human Flow.

Mirror

Met zijn radicale kritiek op mensenrechtenschendingen, machtsmisbruik en het verregaande toezicht van de Chinese autoriteiten, groeide Ai Weiwei uit tot één van ’s werelds belangrijkste hedendaagse kunstenaars.

Aan de hand van fotografisch werk uit verschillende periodes geeft de expositie in het FOMU een bijzonder overzicht van Ai Weiwei’s actuele visuele kritiek.

Human Flow

Meer dan 65 miljoen mensen over de hele wereld worden door hongersnood, klimaatverandering en oorlog gedwongen huis en haard te verlaten in de grootste menselijke migratie sinds WO II. In Human Flow creëert Ai Weiwei een krachtig visueel beeld van deze enorme menselijke migratie. De documentaire brengt zowel de onthutsende omvang van de humanitaire crisis, als de persoonlijke verhalen in beeld.

De film Human Flow begint on 13u30 in Cinema Zuid. Er is slechts 1 vertoning van de film. Je kan de expo ervoor of erna bezoeken.

Prijs: 11 euro voor zowel je bezoek aan de tentoonstelling als de filmvoorstelling

Reserveer je tickets

Vragen?

Mail naar reservatie@fomu.be of bel naar +32 (0)3 242 93 20.

From the series ‘Margins of Excess’ © 2018 Max Pinckers

Symposium: The Individual, The Political and The Photobook

On Thursday, February 1st, 2018, FOMU hosts 'The Individual, The Political and The Photobook', a day filled with inspiring talks and discussions about the role contemporary photobooks play in the so-called documentary genre. This international symposium is organised by Stefan Vanthuyne within the framework of the Belgian Platform for Photobooks, a research project at the Royal Academy of Fine Arts Antwerp, with the support of the research groups Thinking Tools and ArchiVolt.

Photobooks today, through thorough attention to design, image selection and sequence, have become a perfect medium for complex and layered visual stories. In what has become a noticeable trend, more and more photographers experiment with the book in terms of both form and content to push the ideas and boundaries of the documentary genre. A highly subjective, sometimes autobiographical approach appears to be key to all of this, turning the individual experience into the political - and vice versa.

Schedule

09u30: Welcome

10u00-12u30: Block 1
10u00-10u15: Introduction
10u15-11u00: Gerry Badger / Keynote
11u00-11u45: Laura El-Tantawy / Artist Talk
11u45-12u30: Dragana Jurisic / Artist Talk

12u30-14u00: Lunch (optional - not included in the price)

14u00-15u15: Block 2
14u00-15u15: Conversation between Max Pinckers, Alejandro Cartagena and Laia Abril (moderated by Stefan Vanthuyne)

15u15-15u45: Break

15u45-17u00: Block 3
15u45-16u30: Mark Neville / Artist Talk
16u30-16u45: Round-up

(Programme and speakers are subject to changes.)

>> Book your tickets <<

Join our FB event | More information

With the generous support of the Fondo Nacional para la Cultura y las Artes.