Events

Road of change

Road of Change - expo in de inkomhal

21.04.2018 - 20.05.2018

Veertien jongeren en zes leerkrachten trekken tijdens de krokusvakantie Europa door in het spoor van vluchtelingen. Ze gaan op zoek naar changemakers. Inspirerende mensen die hen confronteren met vastgeroeste denkpatronen over vluchtelingen.

Fotograaf Yassine Atari (BE, °1996) brengt hun reis in beeld. Zijn foto’s kun je samen met de dagboeken van de jongeren bekijken in de tentoonstelling Road of Change, van 21.04.2018 tot 20.05.2018 in de inkomhal van het FOMU.

Road of Change is een initiatief van Vluchtelingenwerk Vlaanderen en Bond zonder Naam. Met de steun van Veranderwijs.nu, Erasmus+ en FOMU – Fotomuseum Antwerpen.

 

Bezoeker in het FOMU
FOMU

SLOW FOCUS
Elke dinsdag van 12.30u tot 13u - Gratis

Kom tijdens je lunchpauze naar het FOMU en ontsnap even aan de drukte van de dag. Neem een half uur de tijd om te focussen op je lichaam en geest. We leren bewust kijken naar foto’s en doen een aantal mindfulness oefeningen om helemaal tot rust te komen. Na deze slow focus heb je weer energie voor de rest van de dag. In museumcafé Pixel kun je terecht voor een snelle en lekkere lunch.

Elke week kun je een andere sessie volgen. We vertrekken steeds vanuit Visual Thinking Strategies (VTS) en laten ons inspireren door principes uit de mindfulness, yoga, westerse en oosterse filosofie. Met o.a. Maarten Claeyssens (Mind Monkey), Tom Hannes (The School of Life), Lies Pycke (Internationale School voor Wijsbegeerte), Valerie Rousseau (Friendsfunyoga), Sofie Mostien (Niteo).

Wanneer: elk dinsdag van 12u30 tot 13u

Prijs:
 Deelname aan Slow Focus is gratis, je betaalt enkel je toegangsticket tot het museum. Bovendien krijg je op dinsdagmiddag bij aankoop van een toegangsticket, 1 ticket gratis*.

- €10 voor 1 toegangsticket museum + 1 gratis ticket
- €7 in ruil voor 10 A-kaartpunten voor 1 museumticket + 1 gratis

Tip! Krijg een jaar lang toegang tot het museum voor €35 met een FOMU jaarkaart. 

Reserveren: is niet nodig, meld je de dag zelf aan bij de balie. 

*De kortingsprijs is geldig wanneer je je ticket koopt op dinsdag tussen 12u en 12u30.

 

 

 

Ans Brys
© Ans Brys

FEEDBACK DAY

zaterdag 5 mei 2018
10u tot 16u30


Ben je fotograaf en wil je jouw werk laten screenen door een expert? Tijdens de Feedback Day in het Fotomuseum bekijken en beoordelen fotografie-experts jouw portfolio. Iedereen is welkom: professionele fotografen, fotografiestudenten of amateurfotografen.

Je kan ervoor kiezen om je in te schrijven voor een halve dag (voormiddag of namiddag), of een hele dag. Per dagdeel krijg je de kans om met een vijftal experts in gesprek te gaan.

De Feedback Day is een samenwerking tussen het FOMU, mentormentor, BREEDBEELD, en Fotografiecircuit Vlaanderen.

Wanneer: zaterdag 5 mei 2018 van 10u00 tot 16u30  
Deelnameprijs: € 25 voor een halve dag.

Reserveer


VOORTRAJECT

Je hebt ook de mogelijkheid om je professioneel te laten begeleiden voor én na de portfolioreview. Hoeveel en welke beelden laat je zien? Hoe presenteer je ze en wat vertel je erbij? Wat wil je te weten komen? Mentormentor helpt selecteren, formuleren en reflecteren zodat je op zaterdag 5 mei het uiterste haalt uit de Feedback Day.

Wanneer: Zondag 29 april van 10u00 tot 12u30 + za 05.05 van 16u30 tot 18u00
Deelnameprijs: € 125
Reserveren doe je via mentormentor