09.02.2019 | New Narratives
met Nyiragasigwa Hens

Elke maand vragen we een gastspreker om nieuwe verhalen (narratieven) toe te voegen aan de collectie en tentoonstellingen in het FOMU. Als deelnemer word je uitgenodigd om mee te denken over deze nieuwe betekenissen en hierover in gesprek te gaan met elkaar. Elke rondleiding vertrekt vanuit het persoonlijk perspectief van de gastspreker. Het thema en de aanpak is dus telkens anders.

Nyiragasigwa (Nyira) Hens

Is een queer theatermaakster met Rwandese roots.
Werkt al jaren als Muzische docente met jongeren in Brussel.
Maaktte samen met Jaouad Alloul “Zeemeermin”
Het vertellen van elk individueel verhaal via theater, beweging en poëzie stelt zij voorop.
“Boom Toudou” Nyiragasigwa’s kindervoorstelling.
Hierbij ijvert ze voor een positief zelfbeeld van jongeren.
Ook komt ze op voor Rwandees geadopteerden in Vlaanderen.

Wanneer: zaterdag 09 februari 2019, 16u30 - 17u30
Waar: FOMU – Fotomuseum Antwerpen, Waalsekaai 47, 2000 Antwerpen
Prijs: Je kunt de rondleiding gratis bijwonen, je moet enkel een toegangsticket voor de expo kopen (€10, €3 voor -26 jaar, gratis voor -18 jaar)
Voertaal: Nederlands
Reserveren: Om zeker te zijn van je plaats, reserveer je best via onze webshop.

📆 28.11.2018 | New Narratives Rondleiding met Simone Zeefuik
📆 08.12.2018 I New Narratives Rondleiding met Anissa Boudaini
📆 19.12.2018 | New Narratives Rondleiding met Jaouad Alloul
📆 09.02.2019 | New Narratives Rondleiding met Nyiragasigwa Hens

Reserveer je plaats

De activiteiten bij de expo Claude Samuel Zanele zijn gecureerd door Melat G. Nigussie.

Bezoekers in het FOMU
FOMU

SLOW FOCUS

Elke dinsdag van 12.30u tot 13u - Gratis (op vertoon van je toegangsticket)

Kom tijdens je lunchpauze naar het FOMU en ontsnap even aan de drukte van de dag. Neem een half uur de tijd om te focussen op je lichaam en geest. We leren bewust kijken naar foto’s en doen een aantal mindfulness oefeningen om helemaal tot rust te komen. Na deze slow focus heb je weer energie voor de rest van de dag. In museumcafé Pixel kun je terecht voor een snelle en lekkere lunch.

Elke week kun je een andere sessie volgen. We vertrekken steeds vanuit Visual Thinking Strategies (VTS) en laten ons inspireren door principes uit de mindfulness, yoga, westerse en oosterse filosofie. Met o.a. Maarten Claeyssens (Mind Monkey), Tom Hannes (The School of Life), Lies Pycke (Internationale School voor Wijsbegeerte), Valerie Rousseau (Friendsfunyoga), Sofie Mostien (Niteo).

Wanneer: elk dinsdag van 12u30 tot 13u

Prijs:
 Deelname aan Slow Focus is gratis, je betaalt enkel je toegangsticket tot het museum. Bovendien krijg je op dinsdagmiddag bij aankoop van een toegangsticket, 1 ticket gratis*.

- €10 voor 1 toegangsticket museum + 1 gratis ticket
- €7 in ruil voor 10 A-kaartpunten voor 1 museumticket + 1 gratis

Tip! Krijg een jaar lang toegang tot het museum voor €35 met een FOMU jaarkaart.

Reserveren: is niet nodig, meld je de dag zelf aan bij de balie.

*De kortingsprijs is geldig wanneer je je ticket koopt op dinsdag tussen 12u en 12u30.