Artist Talks

Mathieu_Asselin
Beeld: Van Buren, Indiana, 2013. Courtesy of Mathieu Asselin

GEANNULEERD - 10.05.2018 | Monsanto® Investigated

Artist Talk - Mathieu Asselin
 

We hebben de artist talk van Mathieu Asselin helaas moeten annuleren wegens onvoorziene omstandigheden. Had je je ticket al gereserveerd? Wij betalen zo snel mogelijk terug!

 

Het FOMU nodigt fotograaf Mathieu Asselin (FR, °1973) en onderzoeksjournalist Vincent Harmsen (MO*, Knack) uit voor een gesprek bij de tentoonstelling Monsanto®: A Photographic Investigation – Mathieu Asselin. De tentoonstelling presenteert het jarenlange onderzoek van Mathieu Asselin naar de wereldwijde impact van de activiteiten van Monsanto. Asselin behandelt meerdere thema’s; van de dumpsites in de VS, tot Vietnamese en Amerikaanse slachtoffers van Agent Orange en internationale lobbypraktijken. Lees meer over de tentoonstelling.

 

Op donderdag 10 mei licht Mathieu Asselin zijn onderzoek toe. Nadien kadert journalist Vincent Harmsen de acties van Monsanto in een Europese en Belgische context. Hoe slagen chemiereuzen er in om door lobbywerk Europese regels af te zwakken? Wat zijn de gevolgen voor België en hoe reageert de Belgische politiek? Tot slot gaat FOMU curator Rein Deslé in gesprek met Asselin en Harmsen, en krijg je de mogelijkheid zelf vragen te stellen.

 

Wanneer: donderdag 10 mei, 20u tot 21u30. Tussen 18 en 20u kun je met je ticket de tentoonstellingen in het FOMU bezoeken.
Waar: FOMU, Waalsekaai 47, 2000 Antwerpen
Prijs: €10, €6 (-26), gratis (FOMU Friends en FOMU Academy)
Voertaal: Engels

 

Koop je tickets